Aseara la postul de radio Romania Actualitati , Valentin Fagarasian si Lucian Rotar doi cunoscuti oameni de afaceri din Italia si Franta au avut o interventie in direct asupra deciziei Senatului de a respinge amendamentele propuse de Guvernul Orban cu privire la necesitatea dublarii numarului de parlamentari pentru Diaspora . Valentin Fagarasian este  Presedintele PNL Italia si Presedintele Oamenilor de Afaceri Liberali din Diaspora  ” Este clar că legea electorală trebuie schimbată și adaptată în conformitate cu numărul românilor din diaspora. La alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019, au votat aproximativ un milion de români din diaspora care în acest moment sunt reprezentați de doar 6 parlamentari. Sunt numeroase județe din care au plecat românii, însă numărul parlamentarilor a rămas neschimbat. Nu este normal ca într-o circumscripție de unde cetățenii au plecat sa fie mai mulți parlamentari decât sunt în circumscripția ce reprezintă cei peste 5 milioane de români din diaspora. Să nu uităm că românii din diaspora sunt primul investitor din România. Ei trimit în fiecare an aproximativ 3 miliarde de euro, bani câștigați în țările unde muncesc, bani aduși la bugetul României. Diaspora reprezintă o comoară pentru țară și este absolut necesar că toate drepturile constituționale ale românilor care trăiesc și muncesc în alte țări sa fie respectate ” ,  au amintit cei doi in cadrul emisiunii in direct transmisa de postul de Radio Romania Actualitati ;