Senatorul Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, s-a aflat, in perioada 20-23 februarie, într-o vizită de lucru în Irlanda și Marea Britanie, fiind însoțit, in Irlanda, de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Ovidiu Burduşa. Cu acest prilej, parlamentarul român a avut reuniuni la Bristol și Dublin, atât cu membri ai comunităților de români, cât și cu echipele PNL din aceste regiuni. In cadrul reuniunilor s-au abordat teme de interes pentru românii rezidenți în cele două state, precum viitorul românilor din Marea Britanie în contextul BREXIT, probleme consulare, necesitatea alegerilor anticipate, precum și necesitatea intrării în vigoare a ordonanței de urgență care reglementează aceste alegeri și care face posibil votul românilor din străinătate pe o perioadă de trei zile. Senatorul Viorel Badea a prezentat programul guvernului liberal in ceea ce privește românii din diaspora și a arătat deschiderea către dezbateri pentru îmbunătățirea cadrului legislativ, în așa fel încât România sa devină un cadru prietenos și deschis revenirii acasă, atât a antrenorilor români, cât și a celor ce vor sa se reintegreze pe piața muncii. In perioada următoare, astfel de consultări vor avea loc in toate statele unde există comunități importante de români.