Puteți vota la alegerile locale franceze din 15 și 22 martie , dacă aveți domiciliul în Franța !

De la Tratatul de la Maastricht din 1992, un resortisant al unei alte țări a Uniunii Europene poate participa (și vota) la alegerile municipale sau europene din Franța. Se aplică două directive europene: cea adoptată în 1993 pentru alegerile europene și cea din 1994 referitoare la alegerile municipale, aceasta din urmă fiind implementată pentru prima dată în 2001. Criteriile cerute : sa aiba domiciliul în Franța, la locul de vot  ,  locuiește acolo de cel puțin șase luni și îndeplinește condițiile de eligibilitate în țara sa de origine, în special pentru a nu fi lipsit de drepturile civile. Un străin care solicită un mandat local trebuie să furnizeze autoritatilor un document care să ateste cetățenia sa, adresa sa pe teritoriul francez și dreptul său de a vota în statul în care este cetățean. Un francez rezident într-o altă țară a UE poate să apară la fel de bine si pe o listă pentru țara respectivă. https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1937