Proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea, a fost trimis luni la Parlament. ℹ️Proiectul stabilește că este declarat ales primar candidatul care a întrunit majoritatea de jumătate plus unu din voturile valabil exprimate. În cazul în care nici unul dintre candidați nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidați stabiliți în ordinea numărului de voturi obținute în primul tur. ℹ️În al doilea tur de scrutin este declarat ales primar candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. ℹ️Persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 90 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reşedinţa sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile.