Filiala PNL Diaspora a fost prezentă, cu cel mai mare număr de delegați, la Consiliul Național al PNL  care s-a desfasurat duminica 2 februarie  la Palatul Parlamentului din Bucuresti Avem o echipă puternică, unită, al cărei obiectiv principal este reintegrarea capitalului uman din diaspora înapoi în țară. Expertiza și competența românilor din Diaspora reprezintă garanția reală a bunăstarii României viitoare. Așa cum a punctat și premierul Ludovic Orban în discursul de la Consiliul Național: „Românii care au plecat în afară ne fac cinste iar ei au ajuns să fie apreciați și lăudați de managerii, de patronii și de angajatorii lor și de multe ori nu sunt lăsați să plece și li se fac oferte din ce în ce mai bune pentru a rămâne în companiile în instituțiile publice în care și-au construit o carieră. Ei au plecat pentru că nu am făcut și noi același lucru, în România. Pentru că România este ținută captivă de tot felul de baroni și baroneți roșii care își imaginează că instituțiile statului au fost inventate ca să le producă lor avantaje și nu ca să servească cetățeanul.